Csapat

A Viharsarki Sernevelde 2017 végén nyitotta meg kapuit, de főzde története már évekkel korábban elkezdődött. A projekt megálmodója Ábrahám Csaba, Magyarország egyik legjobb élelmiszeranalitikai és mikrobiológiai laboratóriumának ügyvezetője. Köztudott, hogy minden sörfőzde saját laborról álmodik, de miért ne lehetne fordítva? Adott volt a labor, már csak álmodni kellett egy sörfőzdét…

A sörfőzdében jelenleg öten dolgozunk, családias légkörben. Csapatunkat a munkánk iránti elhivatottságunk és a közösen elért sikereink kovácsolták össze. Csapatunk:

 Jakucs Levente – sörfőzőmester, üzemvezető

Sörfőzés iránti szenvedélye régi időkre nyúlik vissza. A Beer Corner tulajdonosával –    még mérnökként - az akkor még csak épülő sörfőzdében találkozott, ahonnan nem volt visszaút. További útja a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Sörfőző mester képzésén át vezetett szülővárosa vadonatúj sörfőzdéjébe.

Guti József: feladatköre a sörfőzdei technológia üzemeltetése, karbantartása, szervizelése

Korábban víz-, gáz-, fűtés-, ill. hűtőgép szerelőként dolgozott, mely szakmai tudás rendkívül értékes a sörfőzdei technológia üzemeltetése és karbantartása során. Ezermester, aki kiváló műszaki képességeit és szaktudását a főzőházban is kamatoztatja.

 

Kovács Csaba: feladatköre a főzőházi és erjesztőtéri feladatok koordinációja

Precizitásának és kiváló szervezőkészségének köszönhetően a sörfőzde meghatározó alakja az alapítástól kezdve. Feladata a főzőházi és erjesztőtéri munkák koordinációja és szakszerű kivitelezése. Amit nem tud fejben tartani, az valószínűleg nem is létezik.

Vicze Viktor: feladatköre az erjesztőtéri munkák és kiegészítő feladatok kivitelezése

A Beer Corner fenegyereke, aki a precíz munka iránti elhivatottságával az erjesztőtéri munkák és kiegészítő feladatok egyik kulcsfigurája. Nem mellesleg családapa, aki két profi metál zenekar gitárosa. Kreativitását a sörfőzdében is hamar megkedveltük.

Bohus Hella: feladatköre minőségirányítás, HACCP, jövedéki ügyek koordinálása

Élelmiszeripari mérnök, tapasztalt HACCP szakértő, aki szakértelmével már a kezdetektől erősíti a csapatot. Élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási rendszerünk kiépítése és kontrollja is a nevéhez fűződik. Rövid idő alatt a számunkra nélkülözhetetlen jövedéki szakterületen is jártasságot szerzett.