Márka

Hogy mi kell a jó sörhöz?

Mindösszesen víz, maláta, komló és élesztő. Ha csak az alapanyagokat nézzük, egyszerűnek tűnik, nem? Persze az igazi minőséghez – és számunkra a kezdetektől ez a legfontosabb – ennél jóval többre van szükség. Mindenek előtt szaktudásra, majd elhivatottságra, elkötelezettségre, kitartásra, meg persze jó adag kíváncsiságra és kísérletező kedvre. Ha mindez adott, elérhetjük kitűzött célunkat: valódi, remek gyulai kraft söröket tudunk előállítani, tradicionális sörfőzéssel.

Az ötlet megszületésétől a kezdeti lépések megtételéig nem telt el sok idő. Amikor 2017-ben alapítóink, Ábrahám Csaba és felesége Judit letette cégünk alapkövét, egy olyan vállalkozásban gondolkodtak, mely képes bizonyítani, hogy a hazai élelmiszergyártás – megfelelő hozzáállással – valóban kiemelkedő minőségű termékek előállítására képes.

A Viharsarki Serneveldében 2017 decemberében kezdtük meg a próbafőzéseket, 2018 elején az üzemi termelést is elindítottuk. Söreink 2018. március 14-től kaphatóak és éttermünk, a Beer Corner Pub and Restaurant – melyet csak egy üvegfal választ el az üzemcsarnokunktól – is aznap nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Jelenleg 26.000 liter erjesztőtéri kapacitással rendelkezünk.

Igaz, fiatal főzdének számítunk, de fogyasztóink lelkes és pozitív visszajelzései mellett már rangos szakmai elismerésekkel is rendelkezünk, két nemzetközi sörminősítő versenyről is érmekkel térhettünk haza: lager sörünk egy bronz és egy ezüst, barna sörünk egy bronz, míg IPA sörünk egy ezüst minősítést érdemelt ki.

Az igazán jó söröknek van viszont még egy titkos összetevője, és ez az, amit a németek nemes egyszerűséggel Brautraditionnak (azaz sörfőzési hagyománynak) neveznek. Hiszen a jó sört – csakúgy, mint a jó főzdét – az idő érleli meg igazán. Mi is tisztában vagyunk ezzel, így mindent megteszünk azért, hogy a Viharsarki Sernevelde és a Corner sörök egyaránt kiállják az idő próbáját, és kitörölhetetlen betűkkel írhassuk fel Gyula város nevét a nemzetközi sörtérképre.

Reméljük hamarosan Önt is fogyasztóink között üdvözölhetjük, várjuk szeretettel!